Hírek

 • Egészségsziget a HVG Állásbörzén

  Egészségsziget a HVG Állásbörzén

  Az Észak-budai Szent János Centrumkórház Egészségsziget standja  idén is ingyenes szűrővizsgálatokkal várja a HVG Állásbörze látogatóit április 17-én és 18-án a  Papp László Budapest Sportarénában. 

  Tovább
 • NVB logó

  Jelentkezési lehetőség őszi szakvizsgákra 2024. május 1-31. között

  A Nemzeti Vizsgabizottság 2024. május 1. és 31. között szakorvosi, szakgyógyszerészi, szakfogorvosi és klinikai szakpszichológusi, valamint az egyéb egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítések (pl. klinikai biokémia, klinikai sugárfizika) szak- és licenc vizsgáinak letételéhez jelentkezési lehetőséget biztosít a 2024. őszi vizsgaidőszakra.

  Tovább
 • Dúl az allergiaszezon – elavult a pollennaptár

  Dúl az allergiaszezon – elavult a pollennaptár

  A szokatlanul enyhe idő miatt kitolódott az allergiaszezon és emiatt a pollenterhelés is magasabb országszerte. Míg korábban minden növénynek megvolt a virágzási ideje, a meleg miatt most a virágzás előbb indul és tovább is tart a megszokottnál. A témában Dr. Mohácsi Edit allergológus volt a Budai Magazin vendége.

  Tovább
 • Radiológusok üléseztek Gyulán

  Radiológusok üléseztek Gyulán

  A Békés Vármegyei Központi Kórház menedzsmentje, Tudományos Bizottsága és radiológiai osztálya hívta életre a csütörtökön megtartott tudományos ülést a gyulai Pándy Kálmán Tagkórházban.  A tanácskozás résztvevői a radiológiai osztály felépítésével, működésével és az itt alkalmazott módszerekkel ismerkedhettek meg. 

  Tovább
 • A fiatal orvosok szívesen jönnek Egerbe gyógyítani

  A fiatal orvosok szívesen mennek Egerbe gyógyítani

  Beérni látszanak azok az erőfeszítések, melyeket az elmúlt években tett a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház vezetése. Fiatal orvosokból nincsen hiány, hiszen csaknem száz rezidens és szakorvosjelölt dolgozik az egri gyógyintézményben.

  Tovább
 • Számos ággyal bővítené a kecskeméti kórház II. Belgyógyászati Osztályát az új főorvos

  Bővítene az új főorvos Kecskeméten

  Számos ággyal bővítené a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház II. sz. Belgyógyászati Osztályát az új osztályvezető főorvos, dr. Wórum Endre belgyógyász, nefrológus, hypertonológus, obezitológus, orvos-közgazdász. 

  Tovább
 • Szoptatásra felkészítő tanfolyam Veszprémben

  Szoptatásra felkészítő tanfolyam Veszprémben

  A résztvevők megismerkedhetnek a kisbaba természetes szükségleteivel, az anyatej összetételével és termelődésével, valamint megtudhatják, mik azok az eszközök és tényezők, amelyek segítik vagy éppen gátolják a sikeres szoptatást.

  Tovább
 • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  2023. május elején adták át hivatalosan a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén az új, kétszintes, egynapos sebészeti ellátást biztosító egységet. A nettó 2,146 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósult, 2890 négyzetméter alapterületű létesítményben már április 3-án megkezdődtek a beavatkozások. Az elmúlt egy évben már több mint 3000 műtétet végeztek itt el, és a tervek szerint ez a szám akár évi 4000 beavatkozásra is nőhet. 

  Tovább
 • Együtt küzdenek a rákos megbetegedések ellen

  Együtt küzdenek a rákos megbetegedések ellen

  A „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” című program célja, hogy minél hamarabb kiszűrjék az esetleges rákos megbetegedéseket. A program során – az egészségügyi intézménynek, illetve a kórházfenntartó Országos Kórházi Főigazgatóságnak (OKFŐ) köszönhetően – a kapott szűrőbusszal vesznek részt a szűrések lebonyolításában, kiemelt hangsúlyt fektetve a korábbi években felkeresett területek ismételt bevonására.

  Tovább
 • Áprilisban is folyamatosan lehet vért adni a székesfehérvári kórház véradó állomásán

  Folyamatos a véradás Székesfehérváron

  Áprilisban is minden hétköznap várják a véradókat a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház területén lévő állomáson.

   

  Tovább