Hírek

 • Covid kiadások visszatérítése európai uniós forrásból

  Covid kiadások visszatérítése európai uniós forrásból

  A COVID- 19 világjárvány az elmúlt években az életünk minden területén hatalmas akadályokat gördített elénk. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kiemelt fontosságúnak jelölte meg a járványügyi rendszer javítását, a pandémiás készültségi szint fokozását, a járványhelyzetre adott válasz gyorsaságának és minőségének javítását, valamint az egészségügyi ellátás folyamatos biztosítását.

  Tovább
 • Covid-19 fertőzöttség kimutatására szolgáló gyorstesztek és a vírusfertőzés kezelését elősegítő gyógyszerek beszerzési költségeinek elszámolása

  Covid-19 fertőzöttség kimutatására szolgáló gyorstesztek és a vírusfertőzés kezelését elősegítő gyógyszerek beszerzési költségeinek elszámolása

  A COVID-19 világjárvány megjelenése számos kihívást okozott az egészségügyi ellátórendszer számára. A Kormány a pandémia kapcsán az Európai Unióval együttműködve célul tűzte ki Magyarország lakosságának minél nagyobb arányban történő tesztelését, az érintettek számára gyógyszerek és gyógyszeres kezelés biztosítását.

  Tovább
 • „A lélegzet élet – lépjünk korábban!” a COPD megelőzésében is

  „A lélegzet élet – lépjünk korábban!” a COPD megelőzésében is

  A COPD mai világnapján a betegséggel kapcsolatos megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet.

  Tovább
 • A Gál Ferenc Egyetem oktatási helye lesz a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

  A Gál Ferenc Egyetem oktatási helye lesz a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

  Az egészségtudományi képzések terén kifejtett magas szintű értékteremtő tevékenységéért oktatókórházi címet adományozott a Gál Ferenc Egyetem a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórháznak kedden, miután az intézmény az egyetem gyakorlati képzési helyévé vált.

  Tovább
 • Példaértékű a veszprémi pszichiátriai ellátás

  Példaértékű a veszprémi pszichiátriai ellátás

  Hazánkban 34 pszichiátriai gondozó felújítása, három új gondozó elindítása és négy új, a pszichiátriai járóbeteg-ellátáshoz kapcsolt nappali terápiás részleg kialakítása valósulhatott meg egy 4,724 milliárd forint összköltségvetésű EFOP-projekt révén, hangzott el a témában tartott sajtótájékoztatón Veszprémben, a Csolnoky Ferenc Kórházban.

  Tovább
 • Megbízható és hatékony elektronikus halottvizsgálati rendszer

  Megbízható és hatékony elektronikus halottvizsgálati rendszer

  Az Országos Kórházi Főigazgatóság uniós forrásból megvalósuló, hiánypótló fejlesztésének köszönhetően egyszerűbbé és kezelhetőbbé válik az anyakönyvezéshez szükséges adatok átadása, valamint a statisztikai adatszolgáltatás. Az eHVB rendszer nagy segítség a közigazgatásban dolgozóknak, valamint új lehetőségeket nyit tudományos- kutatási területeken és hatással van a lakosság mindennapi életére is.

  Tovább
 • November a férfi egészség hónapja

  November a férfi egészség hónapja

  Magyarország idén tizenötödik alkalommal csatlakozott a Movember mozgalomhoz. A kampányban résztvevők az egyik legférfiasabb jelképet, bajuszt növesztenek és „kitűzőként” viselik egy hónapon át, ezzel hívják fel a figyelmet a férfiak körében leggyakoribb rosszindulatú megbetegedésekre és a szűrővizsgálatok fontosságára.

  Tovább
 • Az első szívműtét a Zala megyei kórházban

  Az első szívműtét a Zala megyei kórházban

  A teljes kardiológiai, szívsebészeti ellátás kialakításának szervezési munkája 1994 nyarán kezdődött a 175 éves fennállását ünneplő intézményben.

  Tovább
 • Második alkalommal vehetett át Príma díjat Dr. Győri Attila, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa

  Második alkalommal vehetett át Príma díjat Dr. Győri Attila, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa

  Idén október közepén immár tizennyolcadik alkalommal került sor a Príma díjak átadására, amelynek odaítélésével a Vállalkozók Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Szervezete a megye kiválóságainak munkáját ismeri el. Céljuk, hogy példaképeket állítsanak a társadalom elé. Az elismerést 2023-ban oktatási és közművelődési kategóriában dr. Győri Attila, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa vehette át, a szekszárdi Babits Mihály kulturális Központban megrendezett díjátadó gálán.

  Tovább
 • Alkotó gyógyítók - IV. rész

  Alkotó gyógyítók – IV. rész

  Hivatásuk magas szintű gyakorlása mellett a művészetek felé is aktívan elkötelezettek a veszprémi kórház sokoldalú, kreatív, színes egyéniségei, akik alkotóként, előadóművészként is szívesen kipróbálják magukat.

   

   

  Tovább