Hírek

 • Fiatalok hete Zalaegerszegen

  Fiatalok Hete Zalaegerszegen

  A rendezvénysorozat részeként, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház fiatal orvosai tartottak előadást a Mindszenty Látogatóközpontban középiskolás diákok számára.

  Tovább
 • termékenység tudatosság hete

  Termékenységtudatosság hete

  Az OKFŐ Humánreprodukciós Igazgatósága védnöksége mellett, Termékenységtudatosság hete néven indul útjára az a cilvil szervezetek által életre hívott országos edukációs rendezvénysorozat, amely izgalmas és tabudöntögető témákkal hívja fel a Z-generáció, valamint a fiatal párok figyelmét arra, hogy a petefészek nem botoxolható, és a férfiak nemzőképessége sem tart örökké. 

  Tovább
 • Nyílt napot tartottak a székesfehérvári kórházban

  Nyílt napot tartottak a székesfehérvári kórházban

  A programra nemcsak a pályaválasztás előtt állókat várták, hanem akár orvostanhallgatókat is. Az esemény a Romhányi auditóriumban kezdődött április 16-án, de később a skill laborban vérvételt és varratszedést is gyakorolhattak a fiatalok.

  Tovább
 • Megalakult az Egynapos Sebészeti Tagozat

  Megalakult az Egynapos Sebészeti Tagozat

  A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház sebész szakorvosa, dr. Mészáros János lett a nemrég megalakult Egészségügyi Szakmai Kollégium Egynapos Sebészet Tagozatának elnöke.

  Tovább
 • Modern sebészet, innováció a gyakorlatban

  Modern sebészet, innováció a gyakorlatban

  Az Országos Onkológiai Intézetben készült összeállítás bemutatja, hogyan változtatja meg a robot technológia az egészségügyi ellátást. A TV2 Tények Plusz stábja benézett a műtőbe, szakemberekkel és pácienssel is beszélgettek.

  Tovább
 • Az egészségügy csapatjáték – vallja a salgótarjáni kórház megbízott főigazgatója

  Az egészségügy csapatjáték – vallja a salgótarjáni kórház megbízott főigazgatója

  A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban az elmúlt években komplex, egymásra épülő fejlesztések valósultak meg, amelyek a betegellátás biztonságát szolgálják. Az ott dolgozók 189 ezer ember egészségéért felelősek, ezért nagyon fontos, hogy a meglévő erőforrásokat egymással együttműködve, a lehető leghatékonyabban tudják felhasználni. Minderről dr. Laczkó Tamás, az intézmény megbízott főigazgatója beszélt a nool.hu portálnak.

  Tovább
 • Tudományos fórummal ünnepli önállóvá válását az Észak-pesti Centrumkórház-Honvédkórház

  Tudományos fórummal ünnepli önállóvá válását az Észak-pesti Centrumkórház-Honvédkórház

  Szakmai konferenciával ünnepli megalakulásának egyéves évfordulóját az Észak-pesti Centrumkórház-Honvédkórház kedden, ebből az alkalomból bemutatták a kórházban végzett magas színvonalú szakmai-tudományos munkát, valamint áttekintették a különböző szakterületek aktualitásait.

  Tovább
 • Előrehaladott petefészek daganat kezelése új eljárással

  Előrehaladott petefészek daganat kezelése új eljárással

  Dr. Novák Zoltán és Dr. Szécsi Dávid az Országos Onkológiai Intézet nőgyógyászai beszéltek a Hír TV Napindító adásában a petefészek daganatnál is alkalmazott műtéttel kiegészülő kezelésről.

  Tovább
 • Komplex kardiológiai támogatás háziorvosi praxisoknak

  Komplex kardiológiai támogatás háziorvosi praxisoknak

  Az egri kórház kardiológiai osztálya elsőként csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja az okos orvoslás népszerűsítése, a korai diagnosztika elősegítése és a kardiológiai megbetegedések megelőzésének javítása.

  Tovább
 • Sikeres intervenciós onkoradiológiai tumorterápia az Észak-budai Szent János Centrumkórházban

  Speciális tumorterápia a Szent János kórházban

  A daganatos betegségek kezelésére világszerte egyre modernebb eljárásokat alkalmaznak. Ilyen például a Szent János kórház integrált radiológiai osztályának intervenciós részlegén is rutinszerűen végzett, éren keresztüli tumorterápia, mellyel legutóbb egy 63 éves nőbeteg májdaganatát pusztították el mindössze három kezelés alkalmával.

  Tovább