Hírek

 • Pető Ernő Emlékérmet és Szakdolgozói Életműdíjat is átadtak a Markusovszky-kórházban

  Pető Ernő Emlékérmet és Szakdolgozói Életműdíjat is átadtak a Markusovszky-kórházban

  Vas vármegye és Szombathely közkórházának megalapítójára, dr. Pető Ernőre emlékeztek kedden a Markusovszky-kórházban, ahol ez alkalomból elismeréseket is átadtak.

  Tovább
 • Elfogadás Díjat kapott Nagy Éva, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház munkatársa

  Elfogadás Díjat kapott Nagy Éva, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház munkatársa

  Ebben az évben Nagy Éva kapta az Elfogadás Díját a város által szervezett Szociális Munka Napján, november 8-án, a Mátra Művelődési Központban rendezett ünnepségen. A díjat az alapító, Maka Piroska adta át a szakembernek.

  Tovább
 • Hatvan éve gyógyít a salgótarjáni bőrgyógyász

  Hatvan éve gyógyít a salgótarjáni bőrgyógyász

  Átvette gyémántdiplomáját a város évtizedek óta lelkiismeretesen és szívből gyógyító orvosa, dr. Magyari Ildikó, akivel az évforduló alkalmából beszélgettünk.

  Tovább
 • Állatasszisztált terápiás foglalkozások Kaposváron

  Állatasszisztált terápiás foglalkozások Kaposváron

  Állatasszisztált terápiás foglalkozások széles körét indítja a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház gyermekek számára.

  Tovább
 • Orvos-jogász konferenciát tartottak Gyulán

  Orvos-jogász konferenciát tartottak Gyulán

  Számos témát érintettek azon a csütörtöki orvos-jogász konferencián, melyet immár hatodik alkalommal rendeztek meg a Gyulai Törvényszéken.

  Tovább
 • Békéscsabai innováció segíti a cukorbetegek életét

  Békéscsabai innováció segíti a cukorbetegek életét

  A diabétesszel élők száma évről-évre hatványozottan emelkedik, amely világszerte tudósok sokaságát ösztönzi a terület kutatására. A Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai tagkórház kutatócsoportja, Taybani Zoltán vezetésével kidolgozott egy olyan úttörő módszert, amellyel a 2-es típusú diabétesszel élők új életet kaphatnak. A főorvos kiemelte, módszerüket Magyarországon és külföldön is számos helyen alkalmazzák már a mindennapi diabétesz-kezelési gyakorlatban.

  Tovább
 • Fókuszban a szív- és érrendszer egészsége

  Fókuszban a szív- és érrendszer egészsége

  Több mint ötvenen vettek részt a helyi háziorvos, Dr. László Eszter, a Dombóvári Egészségfejlesztési Iroda és a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Iroda (EFI) által szervezett egészséghónap első szűrővizsgálatain Kakasdon. 

   

  Tovább
 • Szemünk fénye igényli a törődést

  Szemünk fénye igényli a törődést

  A szürkehályog a 75 év feletti lakosság 50 százalékát érinti. A szemlencse elszürkülésével járó betegség mellett a zöldhályog és a makuladegeneráció a másik két leggyakoribb időskori szembetegség, amelyek a látást veszélyeztetik, de akár vakságot is okoznak. Mindhárom esetben legfontosabb az időbeni felismerés és kezelés, hangsúlyozta dr. Szalczer Lajos szemész főorvos, címzetes egyetemi docens, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház szemészeti osztályának vezetője.Szemészfőorvossal beszélgettünk.

  Tovább
 • hévíz szent andrás

  Korszerűbb járóbeteg-szakellátás a hévízi kórházban

  Lezárult a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló pályázat.

  Tovább
 • 175 éves a Péterfy Sándor utcai kórház

  175 éves a Péterfy Sándor utcai kórház

  A visszaemlékezések szerzőinek többsége 1933. decemberét, a Hültl Dezső által tervezett épület megnyitását említi kezdetként. Igazság szerint azonban a kórház, elődintézményeit is ideszámítva, idén novemberben ünnepli 175 éves születésnapját.

  Tovább