A kórház Győri úti fizioterápiás szakrendelésére, a Várisi úti Rehabilitációs Intézetbe és a Balfi Gyógyfürdőkórház fizioterápiás részlegére is érkeztek terápiás eszközök. A mozgásszervi betegek ellátását új lökéshullám-, ultrahang-, lézer- és mágnesterápiás készülékek, illetve TENS műszerek segítik.

A fizioterápiás kezelőhelyiségek vízalatti masszázskádakkal és négyrekeszes galvánkádakkal gazdagodtak. A fekvőbeteg osztályokon a protézisbeültetések, a baleseti sérülések, valamint a stroke utáni rehabilitációt és a mozgásfunkciók helyreállítását segítő új műszerek érkeztek. Modern térd-, csípő-, váll- és könyökízület mozgató gépek segítik a betegek gyógyulását. A mozgásszervi betegségek gyakoriságából adódóan a gyógyközpont legforgalmasabb egységei közé tartoznak a fizioterápiás részlegek, melyeken évente közel 350.000 fizioterápiás kezelést végeznek el a szakemberek.

A műszerbeszerzések lehetővé tették a mozgásszervi rehabilitációs kezelések körének bővítését, valamint az elhasználódott készülékek cseréjét. Az új műszerek a diagnózisnak megfelelő, egyéni, „betegbarát” kezelési módokat, változatos terápiás lehetőségeket biztosítanak. A készülékekkel fájdalomcsillapító, sejtépítő, regeneráló, szövet- és izomlazító kezelések végezhetők. Az eszközpark fejlesztése az ellátások minőségének további emelkedését eredményezi.

Forrás, fotó: kisalfold.hu