A 40 férőhelyes szállásra kórházi dolgozók pályázhatnak. A beköltözés most kezdődött el, egy orvosházaspár a napokban foglalja el az egyik emeleti apartmant. A kórház azt várja, hogy a színvonalas szálláslehetőség segíti a munkaerő megtartását és új dolgozókat is vonz.

A kórház 11-es Huszár úti telephelyén csendes, zöld környezetben épült fel a modern, kétszintes apartmanház. Az 1,1 milliárd forint értékű beruházás az EFOP program részeként valósult meg, amit az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinált.
A kórháznak van egy 30 férőhelyes nővérszállója a Paragvári utcában és három orvoslakás a Huszár úton, az új fejlesztéssel további 40 főt tudnak elhelyezni a húsz kétszobás apartmanban, amelynek alsó és a felső szintjén is kialakításra került egy konyhával felszerelt közösségi helyiség, amit társalgóként, ebédlőként lehet használni.
A szobák mellett hűtővel, főzőlappal felszerelt teakonyha és egy kis fürdőszoba várja az új lakókat, 36 m2-en. Vidéki vagy az ország távolabbi részeiből érkező egyedülálló kórházi dolgozók, párok és családok is pályázhatnak, négyfős bizottság dönt a beadványokról.

Káldy Zoltán, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgató-helyettese elmondta, az épületet úgy tervezték, hogy később hőszivattyúval, napelemes rendszerrel is bővíthető legyen. Azt remélik, hogy az új, színvonalas szállás növeli a kórház vonzerejét a munkaerőpiacon, hiszen lakhatási lehetőséggel hirdethetik meg az álláspályázatokat.

A lakóknak bérleti díjat nem kell fizetniük, csak a rezsi- és közös költséget. Az épület mellett kialakítottak 20 parkolóhelyet, 8 kerékpártárolót és egy elektromosautó-töltőt is telepítettek.

Forrás: sztv.hu