Az egészségügyi ellátás megfelelő minőségének biztosítása érdekében elengedhetetlen a szakmailag felkészült, elkötelezett egészségügyi szakemberek megtartása, a szakmaelhagyás és az egészségügyi humán erőforrás elvándorlásának megelőzése, valamint az egészségügyi pálya vonzóbbá tétele a fiatalok számára. Ezt a célt szolgálja az Országos Kórházi Főigazgatóság által megvalósított fejlesztés, amelynek eredményeként olyan korszerű szálláshelyek kialakítására került sor, amelyek vonzó lakókörnyezetet biztosítanak az egészségügyben dolgozók számára.

A projekt keretében Kecskeméten, Nyíregyházán és Szombathelyen új nővérszálló építése valósult meg 238 férőhely létrehozásával. A pihenést is segítő környezetben kialakított, fürdővel és konyhasarokkal ellátott, egy-, illetve kétszemélyes lakóegységekből álló épületek mind megjelenésükben, mind funkcionalitásukban kiszolgálják a lakók igényeit, egyúttal megfelelnek a fenntartók hatékony üzemeltetésre vonatkozó elvárásainak is.

További 10 kórház 12 helyszínén a szakellátásban dolgozók számára lakhatást biztosító épületek felújítása és átalakítása történt több mint 25 000 négyzetméteren, 1 266 férőhely biztosításával. Az üzemi korszerűsítés és belső átalakítások minden esetben az egyedi igényekhez igazodva készültek el, a felújított épületek egységes, letisztult megjelenést kaptak, méltó lakókörnyezetet biztosítva az egészségügyi dolgozóknak.
 
A 13,004 milliárd forint összértékű projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.


A kép illusztráció (Freepik.com)