A hódmezővásárhelyi tagkórház csaknem 56 ezer lakos számára nyújt aktív- és krónikusfekvőbeteg-ellátást, és járóbeteg-szakellátást biztosít térségi és megyei szinten. A makói tagkórház a város és a környező 16 település 45 ezres lakosságának járó- és fekvőbeteg-ellátását szolgálja.

Kilenc szakterületen - gasztroenterológia, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet, sebészet, szemészet, radiológia, nőgyógyászat, fizikoterápia és aneszteziológia - javult a járóbeteg-szakellátás színvonala Makón és Hódmezővásárhelyen annak a mintegy 150 orvosi eszköznek köszönhetően, melyeket a projekt részeként vásároltak az intézmények.

A beruházás részeként megújult a makói tagkórház járóbeteg-szakrendelőjének szinte teljes épülete, a munkálatok csaknem 1300 négyzetmétert érintettek. Teljeskörűen felújították a földszinti sebészeti egységét, a további rendelők új burkolatot kaptak, kicserélték a belső nyílászárókat, mosható falfelületeket alakítottak ki. Kijavították a vizesblokkokat, korszerűsítették az elektromos hálózatot, energiatakarékosra cserélték a világítótesteket és új belső telefonos és informatikai hálózatot alakítottak ki. Cserélték, illetve felújították a rendelők és várók bútorzatát is.

Forrás: mti.hu, fotó: Hódmezővásárhelyi - Makói Egészségügyi Ellátó Központ