Immár a felújított és korszerűsített 26-os épületben zajlik a traumatológiai ellátás, amelynek tegnapi, ünnepélyes átadásán beszédet mondott Varga Mihály pénzügyminiszter, Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár, valamint Dr. Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója.

A Budai Traumatológiai Centrum átadórendezvényén részt vett Dr. Láng Zsolt kormánybiztos, Dr. Demény Ádám főigazgató (Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság), Dr. Szondi Zita főigazgató-helyettes (Országos Kórházi Főigazgatóság), Szilágyi Zsolt, az Új Szent János Kórházért Polgári Kezdeményezés szervezője, a kórház vezetősége, valamint az érintett osztályok főorvosai és főnővérei.

A 26-os épület felújítása hatalmas és jelentős változás az intézmény életében és az ideérkező betegek ellátásában. A kórház szempontjából elsősorban nem építészeti beruházás, hanem átfogó ellátásszervezési fejlesztés történt, ami lehetőséget teremtett a traumatológiai-sürgősségi betegutak teljes újragondolására és a betegforgalom átfogó racionalizására, ezáltal az ellátás szakszerűségének és időbeliségének fejlesztésére.

A főigazgató szerint ezzel a fejlesztéssel a munka nem ért véget, a 26-os épületben a munkálatok tovább folynak, jövő nyárig az első emelet összes kórterme légkondicionálást kap, és a Diós árok telephelyen a végéhez közeledik a teljes fűtéskorszerűsítés. Továbbá megkezdődött a szemészetnek helyet adó épület rekonstrukciója is.


Forrás: facebook.com/szentjanoskorhaz