Hírek

  • janosmuemlek_nyito

    Pszichiátriai részleg számára újítják fel a Szent János kórház műemléképületét

    Az akadálymentessé váló tömbben a kialakított betegszobákban 101 ágy lesz, de itt láthatják majd el a járóbetegeket is.

    Tovább
  • janosapolo_nyito

    Csodák és csalódások

    Az Észak-budai Szent János Centrumkórház 2021. szeptemberében indította el saját ápoló képzését a Kanizsay Dorottya Katolikus Gimnázium és Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskolával együttműködésben.

    Tovább
  • NVB logó

    Szak- és licenc vizsgák letételéhez pótjelentkezési lehetőség

    A Nemzeti Vizsgabizottság 2024. augusztus 18 - 25. között szakorvosi, szakgyógyszerészi, szakfogorvosi és klinikai szakpszichológusi, valamint az egyéb egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítések (pl. klinikai biokémia, klinikai sugárfizika) szak- és licenc vizsgáinak letételéhez pótjelentkezési lehetőséget biztosít a 2024. őszi vizsgaidőszakra.

    Tovább
  • etiopia

    Magyar orvosok jártak Etiópiában

    Hét magyar szakember, köztük a Semmelweis Egyetem, a Heim Pál Gyermekkórház és a PTE orvosai teljesítettek orvosmissziót az addisz-abebai oktatókórházban. Az alábbiakban mesélnek tapasztalataikról.

    Tovább
  • petz_nyito

    Ecc-Petz, bejöhetsz!

    A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház évről-évre szervez egészségfejlesztő nyári tábort munkatársai gyermekeinek. Az idén négy turnusban, sok iskolás vett részt a napközis kalandban, amelynek egyik fő attrakciója a kórház szakképző „Skill” laborjának látogatása volt.

    Tovább
  • hallás

    Az újszülöttkori hallásszűrésről

    Mutatjuk, hol kapnak segítséget az első újszülöttkori hallásszűrés során kiemelt gyermekek szülei.

    Tovább
  • india_nyito

    A GOKVI-tól tanult a világ

    Indiában, a Hyderabad Intervenciós kongresszusi központban július 26-28. között megtartott oktatási rendezvényen transzkatéteres kardiovaszkuláris beavatkozás élő közvetítésével képezték tovább a kutatókat és egészségügyi szakembereket.

    Tovább
  • szurobusz0611

    Augusztusban is elérhetők szűréseink

    Szűrőbuszaink a jövő héten az alábbi helyeken várják mindazokat, akiknek fontos a prevenció. A Balatonnál pedig Gyenesdiáson folytatódik az Egészségpart esemény.

    Tovább
  • szoptatas2

    A Szoptatás Világnapja - Zárjuk be a szakadékokat

    Közös szervezésű továbbképző konferenciával is felhívta a figyelmet az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Magyar Védőnők Egyesülete és a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége a szoptatás fontosságára és támogatására. Dr. Szondi Zita, az OKFŐ főigazgató-helyettese köszöntőjében kiemelte, hogy a szoptatással járó életkezdet a legjobb életkezdet.

     

    Tovább
  • lakhatas

    Javulnak a szakdolgozók lakhatási körülményei

    Több mint tízmilliárdos fejlesztéssel új nővérszállók épültek, korszerű szálláshelyek kerültek kialakításra, vonzóbb lakókörnyezetet biztosítva az egészségügyben dolgozóknak.

    Tovább